Dierenbescherming

Amersfoort, 12-12-2014 – Green Purchase, een bedrijf uit Bunschoten, wordt officieel partner van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. Het bedrijf gaat het dierenopvangcentrum structureel ondersteunen op het gebied van duurzame verlichting.

Het Dierenbeschermingscentrum, onderdeel van de Dierenbescherming, is erg blij met de samenwerking. Locatiemanager Andrea Lokhoff: ‘Als non-profit organisatie moeten wij het hebben van samenwerkingen als deze. Het is fantastisch dat Green Purchase zich belangeloos inzet om ons centrum verder te verduurzamen.’

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort herbergt een opvang en pension met buitenrennen en speelweides en een dierenartsruimte met quarantaine, ziekenboeg en behandelruimten. Ook zijn er vergader- en educatiefaciliteiten en is het centrum de vaste standplaats van Dierenambulance Amersfoort. Het centrum biedt plaats aan maximaal 90 honden, 179 katten en 200 konijnen en/of knaagdieren. Per jaar kunnen er naar schatting zo’n 3000 dieren worden opgevangen.

Vorige maand zijn de eerste duurzame lampen in en om het centrum geïnstalleerd. In de loop van 2015 volgt er meer verlichting.